Barion pixel

Azonnali gyakorlati tippek társkeresőknek7. rész:

A hétköznapi értelemben vett szerelem gyakran legfőképpen a fizikai vonzalomra épül, a külsőségek, fizikai jelenségek világába sorolható.

Legalábbis az a fajta szerelem, amelyben a felek:

  • szinte eszüket vesztik,
  • minden józan ítélőképességük elveszni látszik az idő alatt, ameddig szerelmesek.

Ez az a fajta szerelem, amely mindenféle testi jelenségeket indít el az emberekben, olyanokat, mint a heves szívdobogás imádottunk láttán, a tenyerünk izzadása, hogy mellette semmi és senki másra nem bírunk gondolni, miközben mindenféle hormonok hatnak ránk, stb.

Nincs semmi baj ezzel a fajta szerelemmel, kivéve, hogy általában pár hónap után kíméletlenül véget ér.

Ha az egyik félnél hamarabb ér véget, mint a másiknál, akkor gyűlölet lesz belőle. Ha még egy harmadik fél is belekeveredik a történetbe, akkor a gyűlöleten túlmenően akár még bosszú is kerekedhet belőle.

Nos, bármilyen vonzónak is tűnhet számodra egy ilyen kapcsolat – legalábbis addig, amíg még lángol a felek között ez a fajta érzelem –, ha életed párját, azaz Igaz Társadat szeretnéd megtalálni, olyankor valójában nem ez az a fajta érzelem, amit keresned érdemes.

Ha ugyanis nincsenek e mögött a vad, ösztönös vonzalom és érzelmek mögött ennél értékesebb, lényegibb egymást összekötő, egymáshoz vonzó elemek, akkor a rózsaszín szemüveg pár hónap után menthetetlenül lekerül a partnerekről, és vagy már ott, az elején szétmegy a kapcsolat, vagy ha folytatódik – például túl korai házasság, gyermekek megléte, stb. miatt –, akkor kínszenvedés lesz az egész.

Ezért életed párjául olyan Embert érdemes választanod, aki nemcsak a szemeidet gyönyörködteti, és nemcsak az ágyban virtuóz, hanem olyat, akiben a lelked gyönyörködni tud. Akit emberként tisztelsz. Akinek a lénye őszintén kiváltja a csodálatodat.

A becsapós dolog ebben az, hogy első szempontként manapság szinte mindenki a külsőt nézi. Ha ott nem megy át valaki a szűrőn, akkor esélyt sem kap, hogy megmutassa valóját.

És pont jelen korunk kórsága, eme „lelki vakság”, a külsőségekre fókuszálás általi elvakulás miatt elsőre a külsőt sajnos általában könnyebben, gyorsabban észrevesszük. A média, a sztárok, Hollywood is mind ezt a fajta hozzáállást erősítik bennünk, ezek pedig hozzájárulnak ezen lelki vakságunkhoz. Ennek eredményeképpen a szemünknek hiszünk. Ha a szemünk örül, akkor már át is engedtünk a szűrőnkön valakit, pedig azt olyankor még nem tudjuk, hogy csodálni, tisztelni is tudunk-e majd valamit az illetőben.

A tapasztalat ezzel szemben pedig azt mutatja, hogy az IGAZI-ra, az igaz társra elsőre nem a külseje miatt figyelünk fel! Hanem a belső tulajdonságai, a lénye szépsége, a kedvessége, humora, az értékrendje és más ilyen dolgok miatt tűnik fel nekünk! Amikor valóban Ő az Igazi, a valódi társunk, olyankor EZUTÁN már felfedezzük a külsejét is, tehát miután megláttuk benne a szépet, utána már észrevesszük az illetőn, hogy valójában a szemünknek is tetszik, méghozzá nagyon is!

Úgyhogy bizony nagyon érdemes ezzel kapcsolatban résen lenni.

Ne hagyd magad becsapni a szemed által! Engedd a szívedet is látni!

Kezdd el figyelni, hogy első körben ki váltja ki a tiszteletedet, csodálatodat, kinek a viselkedése tölt el jó érzéssel attól függetlenül, hogy hogy néz ki az illető.

Egyszerűen kezdj el mostantól erre odafigyelni, csak aztán ne lepődj meg, ha meglepetések érnek! 🙂

Sok sikert kívánok Neked ehhez! Próbáld ki, és nézd meg, mi változik!

Ha esetleg nem megy, vagy ennél több, részletesebb segítséget szeretnél, hogy biztosan sikerüljön, akkor olvasd el a Hogyan találd meg az IGAZIT című könyvemet, és végezd el a fejezetek végén található feladatokat! 

Kattints ide a részletekért: https://www.talaldmegazigazit.com/

Pin It on Pinterest

Van számodra egy ajándékom:

Egy PÁRTALÁLÁSI TESZT, amely megmutatja,
hogy jelenlegi hozzáállásoddal mennyi esélyed van arra,
hogy megtalálhasd a számodra valóban IDEÁLIS társat.

Cserébe mindössze annyit kérek tőled,
hogy iratkozz fel a hírlevelemre!

A spamektől én is hidegrázást kapok, így megígérem,
hogy nem foglak elárasztani felesleges levelekkel minden héten,
és bármikor leiratkozhatsz, ha szeretnél.

(Adatvédelmi tájékoztató)

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.