Barion pixel

Részlet a könyvemből:
„…Valószínűleg nem kezdted volna el olvasni ezt a könyvet, ha nem lenne már tele a hócipőd azzal, hogy egyedül vagy. Sőt, lehetséges, hogy mostanra már túl komollyá, keserűvé váltál az egész témával kapcsolatban. Esélyes, hogy már túlságosan ráfeszültél erre a dologra, pedig egyet biztosan mondhatok: izomból nem megy, sőt!
Biztosan láttál már olyat, hogy valaki NAGYON AKART valamit, fogát összeszorítva próbálta azt elérni, s így a hőn áhított dolog csak még inkább elérhetetlenné vált a számára.
Bizony ezt jól láttad, pont így működik a dolog. Ha valaki úgy ül le szerencsejátékot játszani, hogy muszáj nyernie, mert különben éhen hal, akkor szerinted mekkora esélye van rá, hogy nyerjen?
Úgy bizony: egészen pontosan semennyi.
Ellenben jön valaki, magasról tesz rá, hogy nyerni fog-e vagy sem, és már viszi is az egész tétet!
Néha a filmek nem ezt mutatják, de mi hagyatkozzunk inkább a saját megfigyelésünkre!
Biztosan volt már veled is olyan, hogy valamivel kapcsolatban egészen könnyed, laza voltál, semmi erőlködés nem volt benned a dologgal kapcsolatban, és akkor ez lazán összejött. És ennek persze a fordítottja is pont ennyire működik. Ha ráfeszülsz, nem fog menni.
Sőt, ha eléggé ráfeszülsz, konkrétan menekülni fognak előled a másik nem tagjai, vagy bármi olyan dolog, amit NAGYON akarsz!
Szóval, ha ez a helyzet Nálad is, akkor HAGYD EZT ABBA!
Könnyű mondani, tudom, de lássunk rá néhány konkrét módot, hogy hogyan tudsz ebből a túlzott komolyságból kilendülni, a témára rálazulni. …”
Folytatás a könyvben  🙂
Rendeld meg itt!

Pin It on Pinterest