Barion pixel

Amikor már igencsak régóta vagy egyedül, nem találsz párt, vagy hosszabb-rövidebb kapcsolatokból ki-be mászkálsz, de összességében sikertelen vagy a párkapcsolataidat illetően, akkor néha ez olyan szintre is eljuthat, hogy úgy érezheted, már „teljesen elvesztetted a fonalat”, és az egész vacak helyzetre úgy tűnik, nem is létezhet megoldás. Legalábbis semmi olyan, ami azonnal megoldaná ennek a dolognak akár csak egy kicsi szeletét.
Események és sikertelenségek olyan hálójába kerülhetsz, hogy lehet, hogy inkább úgy döntesz, le van tojva az egész, úgysem tudok ezzel mit kezdeni. Kitalálsz rá valami jó kis indokot magadnak, hogy miért nem kezdesz vele semmit. Kitalálsz valami olyat, ami jól hangzik, és legalább ideiglenesen megnyugtatja a lelkivilágodat, addig sem kell a kialakult helyzettel szembenézned.
Még az is lehet, hogy az lesz a végkövetkeztetésed, hogy valójában jobb is Neked egyedül.
Megfogalmazol magadban egy jól hangzó „okot”, amire rá lehet kenni, hogy miért is vagy még mindig egyedül.
Így legalább nem kell magadat feleslegesen kínoznod egy olyan probléma megoldásával, amire „amúgy sincsen megoldás”.
Ilyenkor sokkal egyszerűbb felcsapni a telefont vagy a laptopot, és esténként chat-partyt tartani, vagy a hasonló cipőben járó haverokkal sörözni, vagy sorozatokat nézni, esetleg shoppingolni, mint életed ezen helyzetével szembenézni.
Miért is ne? Így legalább hamar eltelik az este meg a hétvége, és akkor nem kell ilyen komoly és amúgy is megoldhatatlan kérdésekkel foglalkozni.
Ezzel csak az a baj, hogy mindaddig, amíg olyan indokokat „találsz”, amelyek nem válaszolják meg a VALÓDI MIÉRT-et, addig ez az eseményekből, okokból, indokokból, ürügyekből és az ezekre alapozott döntéseidből álló, már amúgy is szövevényes hálózat csak még tovább fog bonyolódni. Még inkább összekuszálódik, és Te még távolabbra kerülsz attól, hogy valaha is megtaláld a kivezető utat.
Pedig, ha akár egy iciri-piciri kis igazságmorzsát is találnál ebben a helyzetben, amire rápillantanál, és tényleg meg tudnád róla állapítani, hogy „igen, ez tényleg igaz”, akkor máris csökkenne ennek a szövevényes problémahálózatnak a bonyolultsága.
Ehhez viszont rá kellene a dologra nézni.
Úgy, ahogy van.
Önáltatás és ferdítés nélkül.
És találni benne egy iciri-piciri kis igazságot.
Egyetlen dolgot, ami számodra ebben az egész helyzetben igaz.
Egy dolgot, amiről Te tényleg úgy gondolod, hogy az megingathatatlanul igaz.
Egy dolgot, ami felől nincs kétséged.
Egy dolgot, ami fix.
Egy dolgot, ami ’holt ziher”.
Ha elég bátor lennél, hogy ezt megtedd, akkor azt vennéd észre, hogy már el is kezdted lefejteni azt a kusza szövevényt, ami az elmédben létezik ezzel a borzalmasan bonyolult problémahalmazzal kapcsolatban. Még az is lehet, hogy rájönnél, „jé, már nem is tűnik megoldhatatlannak ez a probléma”.
De figyelmeztetlek, ha inkább mégis maradnál a chat-partynál, shoppingolásnál, sorozatnézésnél, sörözésnél (a megfelelő aláhúzandó), akkor könyörgöm, meg ne próbálj a probléma-gombolyagodra ránézni, meg ne próbálj benne stabil igazságot találni, hiszen azzal azonnal veszélybe sodornád ezeket a feledhetetlenül tartalmas, értékes programokat.
Hiszen akkor mire is emlékeznél vissza később, amikor már elszállt feletted az idő?
Szóval, fontold meg jól, mit teszel, mert a jövőd Rajtad áll! 
#DeeDrummer #Párkapcsolat #Probléma
https://www.talaldmegazigazit.com

Pin It on Pinterest

Van számodra egy ajándékom:

Egy PÁRTALÁLÁSI TESZT, amely megmutatja,
hogy jelenlegi hozzáállásoddal mennyi esélyed van arra,
hogy megtalálhasd a számodra valóban IDEÁLIS társat.

Cserébe mindössze annyit kérek tőled,
hogy iratkozz fel a hírlevelemre!

A spamektől én is hidegrázást kapok, így megígérem,
hogy nem foglak elárasztani felesleges levelekkel minden héten,
és bármikor leiratkozhatsz, ha szeretnél.

(Adatvédelmi tájékoztató)

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.